Thursday, November 10, 2011

Shake it Out.

Regrets collect like old friends
Here to relive your darkest moments
I can see no way, I can see no way
And all of the ghouls come out to play

And every demon wants his pound of flesh
But I like to keep some things to myself
I like to keep my issues strong
It's always darkest before the dawn

And I've been a fool and I've been blind
I can never leave the past behind
I can see no way, I can see no way
I'm always dragging that horse around

And our love is pastured such a mournful sound
Tonight I'm gonna bury that horse in the ground
So I like to keep my issues strong
But it's always darkest before the dawn

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

I am done with my graceless heart
So tonight I'm gonna cut it out and then restart
Cause I like to keep my issues strong
It's always darkest before the dawn
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/florence_and_the_machine/shake_it_out.html ]
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

And given half the chance would I take any of it back
It's a final mess but it's left me so empty
It's always darkest before the dawn

Oh woah, oh woah... 

And I'm damned if I do and I'm damned if I don't
So here's to drinks in the dark at the end of my road
And I'm ready to suffer and I'm ready to hope
It's a shot in the dark and right at my throat
Cause looking for heaven, for the devil in me
Looking for heaven, for the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah


Tuesday, November 1, 2011

11111. happy 3rd years blog :)

1.11.11. genaplah 3 tahun umur blog echalicious.blogspot.com ini. rasa macam baru semalam tahu dunia blog ini. ceh. :P bermula dari zaman orang jadikan blog seperti diari bergerak di alam maya, ke zaman follow mengfollow,  ke zaman jual menjual hinggalah zaman boleh glemer sebab blog. amboi. macam-macam function blog ni sebenarnya.

dah 3 tahun blog macam-macam kenangan aku bersamanya. waahh,..pernah gembira, menangis, gaduh sebab blog, entri dah tulis delete balik, meroyan dan macam-macam lagi lah. hihihi. walaupon blog aku ni tak femes dan tak baca pon lagi bagus sebenarnya tapi kita tak boleh elak kalau yang orang yang ambil berat pasal kita nak tahu jugak apa yang kita meroyankan kat blog ni.bahahaha. :P 

Maka dengan ini, walaupon blog ini kian terabai atas faktor-faktor kematangan diri juga, saya tak nak delete sebab banyak kenangan. heee. biar bukan blogger tegar ataupun blogger yang femes tapi blog ini ana yang punya. hahahaa. okbai :)

Monday, October 31, 2011

Octo Vacay.




  • 14th. till 18th.10 .2011.
  • Pekan baru, Riau, Sumatera, Indonesia.
  • naik flight tak sampai sejam pon. huaha. :P
  • err, actually takdela vacay mana pon, datang sebab ada kazen kawen. :D so jalan dekat-dekat jah. heks. and tak sempat shopping sangat pon :(
  • 4hari tanpa internet sebab tak sempat nak on9 guna intenet orang and tak amek roaming digi telah bantu kurangkan fb addict aq. hikhik :P
  • kesimpulannya, mereka kat sana kaya kot. kereta semua avanza, honda.. fuhh.. setakat proton wira tu buat teksi airport je weh. -,- belajar bawak kete pon pakai honda jazz! duhh. yang tu geram tengok. huk. or maybe yan ada kereta tu yg betul-betul kaya and dorang takde kereta tempatan kan. 7 tahun lepas aku datang tak perasan lak semua tuh. huhuu.
  • apa-apa pun pekan baru hot (panas) -,-. insyaallah jumpa lagi :)


lama tak update blog dah awkward lak weh. hikhik. terima kasih kerana masih sudi menyinggah. ;) 

Thursday, October 6, 2011

September Ends.

alhamdulillah, penutup bulan september diraikan dengan hari lahir saya yang ke 22 pada 26th. dan konvokesyen saya pada 27th. terima kasih atas segala ucapan selamat yang disampaikan tak kira di facebook, twitter, mesej, call mahupun secara bersemuka. chewah. ucapan dan ingatan anda amatlaah dihargai. heks. *senangkan bagi ucapan sekaligus je ;P*

So,. my biggest present ever is MY CONVOCATION DAY! jyeah. finally i have my degree after 3 years study and dying. ehh. ups and down, high and low in UKM will never been forgotten for sure ;) thanks for those who had been there throughout the years,family and friends. i really thank you from the bottom of my heart <3<3 *tiba-tiba speaking*

 lovely course mate ;)

muka happy la sangat kan :P

and finally its my turn to baling-baling the mortarboard. hekhek. 

sorry tak banyak gambar, agak-agak rajin tengok la kat fesbuk tuh. :) nak thanks nama sorang-sorang pon payah, yang mana rasa pernah rapat ngan aq kat ukm tu, aq minta maaf banyak-banyak la kalau ada salah silap di sepanjang persahabatan kita. maaf la, kawan tak perfect banyak wat silap..wuuu. apapon, it is a wonderful journey with UKM :) semoga bertemu lagi yeah, muuaahhxx! xxoo :*

Thursday, September 15, 2011

raya.

hai, masih mood raya? tak? ok, masih hari raya kan? selamat hari raya, maaf zahir batin. :)

Tuesday, August 9, 2011

sedikit tentang bola itu hari.

bola itu bulat, menang kalah buek apo nak gado-gado ye dak, dua-dua negara tuh ado sedaro maro den haa. ada kazen yang teremo sikit tu biaso laa. semangat nationality dia lebey sikit. agak-agak ado isu racist sikit beringat dulu sebelum update status facebook, kang ado tak jadi datang raya rumah.bahahahaha. ok, bulan puasa buzy kerja memang mencabar. maka nak ulas panjang lebar bukan nye obses sgt ngan bola tuh, join jerit-jerit tengok bola tu memang suka. kahkahkah. ;P

ahli jemaah dari jb yang hari selasa dah dapat tiket :P


seat behampiran ultras malaya, feel the spirit weyh hahahahaxP



semangat lebih pasaipa tataw ;D

ok, itu jew nak tayang, yang penting haritu satu stadium memang semangat harimau malaya membuak-buak. time nyanyi lagu negaraku semangat gilo. satu gol tuh pon macam nak pengsan jerit. hahahaha. oh, oh,.ada satu lagu harimau malaya baek punya, ce layan, ce laaa...


ok, itu je, selamat berpuasa semua ;)

Wednesday, July 27, 2011

cheers untuk harimau malaya xD

sesiapa yang bakal ke stadium bukit jalil khamis nih untuk malaysia vs singapore. atau sapa-sapa rakyat malaysia, sama-samalah kita sokong harimau malaya! dah boleh hapal cheers kat bawah ;P


*tetibe semangat, jumpa disana! xP


Latest tracks by Sound Of UM07

Friday, July 15, 2011

it's summer time.










wajah-wajah yang mengisi sisa-sisa hidup yang sedang tersia-siakan kini,
 terima kasih untuk kisah, senyuman dan masa yang dipinjamkan :)

Friday, July 8, 2011

Come As You Are - Yuna (Nirvana Cover)

Come as you are, as you were, as I want you to be.
As a friend, as a friend, as an old Enemy.
Take your time, hurry up, choice is yours, don't be late.
Take a rest, as a friend, as an old memory.

Memory ah, Memory ah, Memory ah.

Come doused in Mud, soaked in Bleach, as I want you to be.
As a trend, as a friend, as an old Memory ahhh.

Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh.

And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun

And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun

Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh.

Thursday, July 7, 2011

3,2,1, cinta (jom layan movie sekejap:P)



okay, kononnya nak update pasal gambar, tapi nak terlayan citer ni lak, baru keluar wayang nih. tak abes tengok lagi ni. tak tahu ler best ke tidak. saje nak share link :P

sinopsis: kisah seorang tomboy yang cuba pikat jejaka idaman kolej sampai sanggup ubah penampilan, dalam masa yang sama, bestfriend dia pulak terpikat. lebih kurang macam tu kot. ce tengok then review sikit :P hahaha.

Wednesday, July 6, 2011

selamat datang julai.

diam tak diam, dah masuk bulan 7, bulan depan dah puasa. ganti puasa tak habes lagi nih. haha. lepas tu raya, lepastu konvo. lagi 5 bulan 2012. omgaahh!! rasanya hampir sebulan juga tak update blog. kan? sibuknyeee dengan kehidupan. :P

oh june, cepat sangat berlari sampai aku tak sedar dah hilang. naik turun kl jugak atas urusan penting. kenapalah kl tuh jauh sangat. aku memang suka jalan jauh-jauh tapi kalau asek nak kena travel penat la jugak woi! naseb baeklah penghujung bulan diakhiri dengan kesayangans. dapat sleepover, gossip girl, makan-makan, cuci mata sikit, hilang sikit kesunyian bila diapiti gadis-gadis. huhu.

oh nak tunjuk sedikit gambar, tapi sedang malas. lama tak menulis, rasa macam "apee pon tak boleyy" hahaha.tapi taknak biarkan blog ni kosong, atleast ade entry bodoh-bodoh sikit jadilaa.. esok insyaallah update lagi, sekarang ni jadual tidur hampir kembali normal, kott! till next time.

Saturday, June 11, 2011

smile.

You took away my smile, so i buy myself a new one.
it's all i ever wanted, and all people wanna see.
so i can watch myself smile again.
and forget that once it was hurt.
so smile baby smile because ....


everything is gonna be alright :)

Monday, June 6, 2011

Day 7 ; 10 important people.

sudah hampir 2 bulan aku tak boleh tidur selagi tak dengar azan subuh, this is sick. i know. so, to kill the time, aku nak update blog sambung pasal sepuluh perkara ittew. 10 orang-orang penting ;
  1. parents.
  2. siblings,
  3. families.
  4. best friends
  5. used to be best friends.
  6. friends from schools. collage.and university.
  7. virtual friends ( facebook, blog,etc).
  8. artists
  9. leaders and followers (bosses n workers)
  10. last but not least, my future love. hihiks.
yeah ringkas dan padat. sesuai untuk orang lapar dan lapar.dan semua orang pon penting nampaknye.yang betol-betol penting; they know who they are.KOT ;) ngee~

Friday, June 3, 2011

Day 6 ; 10 items u can't live without.

ada orang kata, "benda tak boleh mendatangkan kebahagiaan, ia hanya memudahkan kehidupan." tak dinafikan, tapi aku rasa sometimes benda boleh mendatangkan kebahagiaan yang orang tak boleh bagi. eh? maka di bulan 6 dan sepuluh perkara seterusnya adalah benda yang aku tak boleh hidup tanpanya, err boleh je hidup kot, tapi benda ni penting lah ;

  • Heartbeat! ini kalo terhenti siapa pon takley hidup. bahaha;P*okay ni bukan benda, i know*
ni x-ray jantung i, sorry i memang tuff. ;P
  • Contact lenses / Glasses. orang rabun macam aku power 475 memang potek kalo takde bantuan dua alat ni. so ini penting! 
  • i need Clothes baybeh, i can't live naked :P       
  • money! siapa cakap tak penting?
    • water! penting untuk mandi n minum. boleh hidup tanpa makan tapi tidak tanpa air. heh.
    •  Pillow and Bolster. haaa, aku nak tido kena ada bantal tutup kepala. and satu lagi untuk di peluk kalo tak susah sikit nak tido,hihi ;)
    • Internet.! dunia sekarang di hujung jari, internet tu pon macam life jugak. eh? 
    •  err, okla, Makanan penting jugak, walaupon aku selalu makan tak habis.hukhuk.
    •  Music. music makes my world go round yaw.;D
    • and last but not least , FAMILY AND FRIENDS, they not item but i cant live without them. and this leads me to the day 7 challange which is 10 important people. *tapayah gambar lah yang ini. eheks;P*
    yeah, saya terlebih rajin nak google gambar. muahahaha.

    life update: still waiting for calls, got an interview tapi tak kompem dapat kan, so tayah citelah. dah dapat baru cite.doakan ea, hihi;P weekend ni kenduri kawen di kl, sedare sebaya kawen okay, mama kate kecik-kecik dulu gaduh dia gigit hidung aku.hahahaa. and minggu depan nak tunaikan niat yang bulan lepas "jangan cakap je, buat!" yeah, dah ada rasa konpiden nak buat demi senyuman bak Lisa Surihani..Nora Elena pon boley..haha ;) okbai.

    Tuesday, May 31, 2011

    getting your duck in a line (row).

    Aku sekarang tengah menyelenggara kestabilan sebuah kehidupan. Walaupun masih dalam ketakstabilan jiwa (erk,sadis bunyinya.haha), aku masih lagi ada cara lain untuk menghiburkan diri sendiri. dan nasib baik masih ada bahu to cry on yang setia dan telinga yang sudi dan paksa-rela untuk dipinjamkan. haha.

    err, pernah tengok a lot like love? scene bf aku , ehem Ashton Kutcher, cakap dengan Amanda Peet pasal getting duck in a row? The ducks adalah metafora untuk tanggungjawab dan progress kehidupan yang seseorang mahukan dalam hidup mereka mengikut keutamaan. contohnya job, career, house, future, and love. juga diistilahkan sebagai plan atau perancangan. aku yakin setiap orang ada cara masing-masing, sama ada nak mengikut arus kehidupan (just go with the flow) atau perancangan macam mamat ni buat (getting duck in a row)



     first step is the hardest. But it’s the only path to the greatest thing that could possibly happen in your life. Langkah pertama tu perlu sebelum kita dapat meneruskan langkah seterusnya. well, merancang ni pon bukan sesuatu yang mudah tapi aku rasa planning tu tak salah, sebab kita perlu ada target dalam hidup, like 5 years from now? apa kau dapat capai ? apa kau nak dalam hidup kau? dan kita semua pasti ada benda yang kita mahukan, kita inginkan dan kehendak sebab itu semua fitrah kita sebagai manusia. bak kata pepatah, kita hanya merancang, tuhan yang menentukan segalanya, lepastu barulah boleh pasrah atau ikut arus kehidupan, tapi jangan sampai hanyut pulak dalam  plan sendiri kan. kalau gagal tu adat dalam kehidupan la jugak.

    Dan bila kau tanya apa aku mahukan, aku cuma mampu tersenyum sahaja.Kau tak pernah mengerti di sebalik tulisan dan perbualan kita.(tetibe) Akhirnya untuk segala kesempurnaan hidup, untuk setiap kejayaan yang kita capai dan bagi semua dugaan dan cabaran yang kita tempuhi, kita mahu impian bukan sekadar 'harap-harap'. yeah aku tahu, you can have it all, but not all at once. 

    "for once in my life, let me, let me, let me, get what i want this time" - the smiths

    So, how bout you? you want your duck in a line or you'd rather have them in a circle?

    Wednesday, May 25, 2011

    Day 5 ; 10 wishes

    nak make A wish pon susah, inikan pula 10 wishes? hahahaha. untuk setakat saat dan ketika detik kamu membaca entry ni.. mungkin in sahaja yang terlintas di kepala. mungkin ada yang lain tapi tak tertulis =)

    1.A well paid job/ career. yeah, saya sekarang boleh dilabelkan sebagai penganggur, tapi saya consider diri sedang bercuti sem 2 bulan hokay!. rezeki orang lain-lain, mungkin saya punya lambat sikit ;P papepon doakan laa! sedang berusaha mencari gak ni ;B

    2. bila dah berkerjaya, dapat gaji, nak beli Ipod Touch! aku tak tahu kenapa, sebab dah ada blackberry, nak iphone tak mampu. ipad macam tak perlu. ah takpela. masuk jela dalam wishlish :P

    3. 5 or 6 bulan lepastu, agak-agak dah boleh down payment kereta tak? aku nak SWIFT! (takpe, wishlist je kot)hohohoho~ *berangan*

    4. and yeah lupa nak polaroid camera! or any other lomo camera. sebab i loike ;)

    5. aku nak BMI normal! yeah, aku kurang berat badan pasaipataktau. heh.dapat body cam Adriana Lima ke?hahaha.             

    6. i wish my sister will get married by the end of next year! 20.12.2012 katanya. maka siapa nak cepat-cepat hantar rombongan. wahaaxD

    7. aku harap satu hari nanti dapat mengerjakan umrah / haji dengan mama ;)

    8. i wish that all my wish will comes true ;D

    9. i wish that all your wish comes true jugek! ;)

    10. err, biarlah rahsia. *tetibe :P eh tak! i wish for world peace! once again xD

    yeah boring ==" okbai.

      Monday, May 23, 2011

      aisyah tajima?

      aisyah tajima?
      bahahaha, terima kasihlah coursemate yang rajin photoshop. minta buatkan header, tolong editkan gambar siap. hahahahaa. last week punya bahan gelak. gedik santai jap. ok bai ;P

      Sunday, May 22, 2011

      Day 4 ; 10 things you want to say to one person.

      10 things you want to say to one person. ramai yang buat untuk #futureboyfriend or #futurehusband. hmmm. aku nak buat tapi aku rasa sangat klise and i dont think he would read this, dia mahupun aku tak tahu siapa gerangan pemilik title tersebut, kahkah, jadi kita save those word, kalo dia baca pon ah, banyak benda nak cakap, dan benda tu berubah-ubah ikut situasi.bila-bila masa boleh bagitau kan?ceh. malulah nak tulis kat sini=P so here goes 10 things to whoever read this xD
      1. Terima kasih sebab sudi baca blog busuk ni xP
      2. Jangan lupa tuhan dan tunaikan yang wajib :)
      3. Jangan lupa makan makanan berkhasiat dan jaga kesihatan :)
      4. Jangan lupa jaga kebersihan diri dan alam sekitar :)
      5. Sayangilah diri anda sebelum sayang orang lain.
      6. Sayangilah family anda walau macam manapun. Family first okay ;)
      7. Bersyukurlah dengan apa yang anda ada atau lalui, yakinlah semua ada hikmah disebaliknya.;)
      8. Sabarlah dengan setiap dugaan sebab Allah takkan menduga diluar kemampuan kita.
      9. Jangan pernah menyerah kalah dalam kehidupan selagi belum berjuang.tapi jika usaha dan perjuangan itu gagal, redha dengan ketentuannya.cehh.
      10. Buanglah perasaan hasad dengki dan benci dalam diri, tak elok membenci sesama ciptaan-Nya.
      ohhoy, dah macam blog iluvislam.com la pulak. hahahaa. tapi ikhlas nih. hee. selamat hari minggu! okbai :)

      Saturday, May 21, 2011

      dunia facebook

      sekarang ni dunia facebook sama gak effect dia macam real life. sebab sekarang semua orang ada facebook,.. satu-satunya social network yang berjaya pujuk mak abah, pakcik,makcik semua join,..baby baru lahir pon ada kot ==" lagi-lagi dengan adanya application facebook for phone. memang kemana-mana pon dok refresh-refresh home tak tahu apa yang nak di tengok. ce tengok video 25 things i hate about facebook nih ;



      despite semua perkara yang dibenci tu, actually kat situlala life sekarang ni.. memang tak semua orang bergantung pada facebook, tapi kebanyakannya laa. agak-agak gaduh hide wall, deactivated, tak pun unfriend or block terus. banyak dah kes tengok wallpost or status je ley putus kawan, gaduh, couple breaking up, haih macam-macam. salah satu tujuan facebook memang untuk stalk pon. stalk in other meaning pon mengambil tahu perkembangan orang sekeliling disamping meneruskan silaturahim tanpa menghabiskan kredit. agak-agak tak suka di stalk tak payah la buat akaun facebook tu. tak gittew? and sebanyak mana orang cakap "alaa, facebook je kot" tapi ramai yang menganggap itu sebagai perkara yang serius. sampai ada wat lagu wey, macam ni:



      see, siapa tak pernah buat tu memang tabik spring la kan! anda bukan pengguna facebook yang tegar dan hidup anda tak membosankan wey. tahniah! kagum gila. sebenarnya semakin aku rasa hidup ini semakin matang, rupa-rupanya benda-benda macamni pon mempengaruhi tindakan-tindakan yang matang tu. paham tak? tak paham takpe, bhahahaha. okbai ;P 

      Thursday, May 19, 2011

      walking down memory lane.

      orang kata high school never ends, so here goes my high school never ends friends! tehehehe. tapi mereka memang paling susah nak jumpa okay! setahun sekali jumpa, tapi kali ni bersama qila, kembar tiqa. catching up stories like friends always do. masing-masing dah lama tak jalan-jalan jb, lupa daratan! padahal dulu pergi cs pakai baju sekolah! hahahaa. nah gambar-gambar kenangan kita!

      zetie, qila, and me ,2011.

      ini gambar semalam, zetie and me baru habis intern,..and of coz baru habis degree. ;P qila still got setahun lagi. cik tiqa takde sebab dia dah dapat kerja kat kl. ceyt. semangat cari duet nak kawen akak sorang nih! hahaa.

      me, tiqa and zetie, 2010.

      time nih jumpa kat mid after setahun lebih tak jumpa. qila takde sebab dia kat ganu. tengok! susah gila nak kumpul jadi fantastic 4 balik.

      semua ada, 2007
      yang ni baru abes SPM, before masuk matriks. masing-masing suci gila muka! bahahaha;P

      kita lagi, 2006.

      yang ni time form 4, amagaadd!! rindunya zaman sekolah. tak sangka kita boleh rapat time tu kan. masing-masing suka buat kepala sendiri. datang lambat, wanted tak pin tudung, tak pakai kain dalam, jam kena rampas sampai bapak datang sekolah (itu aku) ni sume rules sekolah yang ppfftt laa.. duhh. and oh, pagi-pagi  buat addmath sesame (copy ;P) usha secret crush dari tingkap kelas(aawww;D), makan sesame kat kelas, tido dalam kelas, nyanyi dalam toilet hohoho. rindu weeyy! tak sangka kita da besar kan? :P and oh,it's not gonna end here.mane tahu lepas ni reunion bila one of us tunang pulak,haha. kbai. ;P

      Tuesday, May 17, 2011

      lesson learned

      Bila kau tengah sakit terjatuh, tersungkur dan berdarah, tolonglah hargai orang yang tolong kau untuk bangun balik, pimpin kau dan tolong bersihkan luka kau, kau tak tahu betapa kau susah nak dapatkan bantuan macam itu.

      bila ada orang yang sayang, tak perlulah kau nak cari orang untuk kau sayangi.tak payah nak kejar sayang dari orang yang belum tentu boleh sayang kau macam orang yang sayang kau.hargailah dan cubalah sayang yang didepan mata sebab tak mungkin dia dapat bertahan lama tunggu kau. dia pon ade hak untuk bahagia. dan penantian itu satu penyiksaan.

      and kalau betul orang itu sayang kau, percaya itu penting, masing-masing kena terima baik buruk  dan sedia hadapi segala risk yang mendatang, tak cepat mengalah dan melatah. mungkin kadang-kadang  beri peluang adalah pilihan yang kita pilih untuk terus percaya pada seseorang, tapi itu tak bermaksud kita perlu letak harapan yang tinggi.. tiada manusia yang sempurna.


      dan yeah, masih banyak aku perlu belajar sebab kadang-kadang hati pon gagal bagi pilihan yang betul. kepastian pon bukan sesuatu perkara yang mudah untuk kita dapat. semua dah tertulis, usaha dan sabar adalah jalan yang tinggal. 

      nota kaki : akibat terlalu banyak baca terfaktab, sorry =="

      Monday, May 9, 2011

      Day 3 ; the 10 things that i hate about . . .

      miley cyrus boleh tolong aku jawab nih! tapi dia ley kasi 7 jawapan je. hahaha. tengok-tengok ;P


      okay geli sendiri! pffftttt~!! ;P saya bukan seorang pembenci tapi kalo nak list 10 benda yang dibenci tu boleh kott,..! ;
      1.  aku benci bila aku emo atau meroyan. Sebab biasalah bila emosi tak stabil, semua benda aku rasa useless, aku rasa tak bersyukur and fikir bukan-bukan. kadang-kadang aku rasa kenapalah aku hidup lagi ea? apa aku kena buat sebenarnya? astagfirullahalazim. cakap macam orang takde agama -,-
      2. aku benci bila orang busy body. haa, lantak dia la nak buat apa pon! dia kaco hidup ko ke? ko mati ke dia buat macam tu? ko buat hal ko sudah. busybody pasaipa tak taw. haihh.
      3. aku benci bila orang yang tak geti hormat orang lain. hello, show some respect, ko benci dia pon toksah la sampai nak mengaibkan orang. kalo nak orang hormat ko sila hormat orang lain jugak. heh.
      4. aku benci bila orang berlagak/ sombong. subahanallah, rezeki setiap orang tu lain-lain tak perlulah nak berlagak atau sombong dengan apa ko ade. bila-bila masa tuhan boleh tarik balik semua tu. ingat.
      5. aku benci bila orang tak berperi-kemanusiaan. tak kira la sesame manusia atau binatang. tolonglah jangan kejam sangat. kawal sikit nafsu tu. aku benci betol la orang-orang macam ni. haih. boleh emo ni.huu.
      6. aku benci bila nak keluar tak tau nak pakai baju ape. ini siyes guys, baju aku punyala banyak kat almari tu tapi bila nak keluar mesti tak tau nak pakai baju ape, rase macam semua baju aku dah pakai -,-
      7. aku benci bila keluar then tak tahu nak makan kat mana. ini pon siyes okay, penah rasa tak bila jalan-jalan tengok movie ke then time nak makan masing-masing, "eh aku tak kesah nak makan mane, ikot ko lah", "ntah ea, nak makan mane? aku follow je" tolonglah salah sorang decide lepastu jangan banyak komen. penat okay.
      8. aku benci bila merasakan "bad selendang day". aku benci bila tudung or selendang aku ni serabut. betol do. kadang-kadang aku pon rimas sampai rasa nak tanggalkan je. haih.
      9. aku benci bila aku geram. tak kesah la pasal ape pon. ko paham tak perasaan tak puas hati yang tak boleh nak lepaskan. last-last ko nangis sorang-sorang takpon jerit cam orang gila. haha. tapi siyes do. benci.
      10. aku benci bila aku tak tau nak buat ape. mana taknye wey, ko tak tau nak watpe then ko rase helpless gila. aarrgghh.. boleh mati macam ni. huuu.
       okay cukup kot ni, kalo ade lagi pon laen-laen kali aku boleh bagitau, takpon tanyela. bahaha. rajin kan aku update? you know why dont you? banyak sangat masa ni haaa. okbai ;P

        Saturday, May 7, 2011

        What is love?


        What is Love? from Abang Bet on Vimeo.

        video ni kawan aku buat for their studio picture palor / Tepak bridal. seriously, aku suka konsep video nih. LOVE, something yang undefined and masing-masing ada definisi mereka sendiri tentang cinta. aawwhh..<3<3 sweet kan ? ;)

        So, what is your definition of love?

        Friday, May 6, 2011

        Day 2 ; 10 things that i love

        Next, 10 things that i love <3, okay baby,. it's things = bendas bukan orang. love= sayang atau suka. so basiclly ini pasal sepuluh benda yang saya suka atau sayang. ;) ;

        1. I love my handphone and my laptop :) sorry but itu je harta yang mampu aku ade setakat nih, so itulah yang aku sayang.jangan rampas dari aku! HAHA!
        2. I love Shopping! xD aku suka shopping, lagi-lagi bila duet nak dekat abes-,-hahaha. tapi i'm a bad shopaholic sebab aku menang membeli tapi kalah memakai. huhu.contohnya aku suka beli kasot wedges tapi aku tak pandai pakai heels atau kasut tinggi-tinggi ni. jadi ia jadi hiasan je. huk. baju pon same, asal cantik je aku nak, tapi tak penah pakai. my bad.
        3. I love to sleep :) untuk musim-musim sekarang ni, aku memang suka tido. bahahaha. yelaa, masih ikot zon waktu di UK. dan tiada kerja yang nak dilakukan. tido lah jawapannya =,=
        4. I love to hang out with my friends. tak kesahlah dudes or babes. atau aku sorang-sorang babes dalam group tu. aku suka melepak! lagipon aku suka aktiviti karaoke, walaupun suara aku tak berape nak okay, shisha-ing, walaupun lagi teruk dari merokok.*alang-alang ye dak ;P* tengok wayang and yeah kadang-kadang aku tgk cite tu 2 kali sebab teman orang yang berlainan dan tak nak hampakan permintaan mereka. ahh, aku suka jalan-jalan. i am easygoing but doesnt mean i'm easy or "social " as some people might say.
        5. I love to dream ;)  I am a dreamer! orang kata tak salah bermimpi, dan dari mimpilah datangnya harapan dan impian. ececeyyh :P
        6. Saya suka dengar lagu kuat-kuat. jyeaahh, lagi-lagi kalo tengah depressed, sumbat telinga dengan earphone, volume up! ignore the world! eheks;)
        7. Saya suka buah manggis! yup manggis. durian sedap, tapi manggis pon sedap gak apee.hehehee.
        8. Saya suka stalk diri sendiri! kahkahkah. macam psycho kan, orang ramai suke stalk perempuan cantek, aku stalk diri sendiri.ppfffttt~~!!
        9. Saya suka tengok gigi and mata orang ;) macam psycho gak tapi ini kisah benar, suka tengok senyuman orang tu and mata dia. tak kisah la siapa pon ;)
        10.  Saya suka keamanan! yeah baby! peace ! one love!<3 hahahahahaa.
        okay that's it. aku macam amek siyes lak benda ni sampai nak fikir 10 benda yang  aku suka pon susah. macam nak jawab exam. pffftt~;P

        Tuesday, May 3, 2011

        jangan cakap je, buat!

        sekarang aku cuba aplikasikan ayat di atas dalam hidup aku,. "jangan cakap je, buat!' ye,. benda nak dibuat tu bukan mudah,. tapi terserah pada kau jugak yang bercakap, senang kata, kalau kau tak mampu nak buat, jangan cakap. diam. jadi orang taklah meluat bila kau ulang cakap sesuatu yang orang tahu kau takkan buat,.

        contohnya aku dulu pernah cakap nak tukar handphone, dari first year lagi. tapi bila sampai Lowyat memang takdenye aku nak tukar. hahahaa. okay contoh ni lebih kepada harta benda. yang aku nak cakap sekarang pasal sesuatu yang ko nak buat yang boleh memberi kesan kepada diri kau. contoh masa depan. kau ready nak terima pro and cons dia? risiko yang kau bakal hadapi?kau ready untuk itu?

        apa-apa pon niat kau kena betol jugak. jangan cakap je, buat,. tapi apa yang kau nak buat tu janganlah sesuatu yang  melanggar pantang larang nenek moyang atau agama tak gittew. buat sesuatu tu kenalah ikhlas. yang boleh mendatangkan kebaikan untuk diri dan orang sekeliling. tapi kalau ending tak baek nak buat macam mane. itu kita serah pada takdir.

        maka dengan ini, aku nak teruskan niat aku tu. aku nak buat, aku taknak cakap je!

        p/s: aku tak tau ape aku merapu malam-malam buta ni. haha. patut update pasal things i love tu tapi nantilah, tiada idea. ops, jangan cakap je echa, buat!;P

        Saturday, April 30, 2011

        Day 1 ; 10 perkara tentang saya (random)


        okay mari mulakan cabaran sepuluh perkara sebelum sepuluh perkara ittew. so this is 10 things about you(me). just 10 random fact about me which most of people who know me knew it already ;P whatevs ;
        1. Nama bapa saya S.M Samsudin, maaf saya tiada kena mengena dengan S.M Salim mahupun S.M. Nasimuddin. dan S.M stands for Said Mohammed. shortform jadi S.M. dan jangan tanya kenapa nama saya tiade Syarifah!sebab saya bukan berketurunan arab yaww.. *ni da macam cite pasal bapak aku pulak -,-*
        2. Saya mix Pakistan/ mamak/ melayu di side bapa dan Minang/ melayu/ chinese di side mama. need to explain more? cukup kot tuh.
        3. Saya berumur 22 tahun pada 26 September tahun ini,.jyeaahh! *wajib nak bagitaw ;P*
        4. Saya baru sahaja menamatkan pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (kepujian) di Universiti Kebangsaan Malaysia dan bakal bergraduasi pada September 2011* ececeeyy poyo nak bagitaw gak dengan harapan dapat hadiah banyak time konvo.haha :P*
        5. Saya single but not available .ehem2;P
        6. Saya suka minum air banyak-banyak. *kawan-kawan wajib tahu ni! sebab air mereka bakal jadi mangsa. muahaha.*
        7. saya suka buang masa tengok wayang, karaoke, and shisha-ing xD
        8. Saya boleh jadi orang paling pendiam dan paling peramah ikot mood. tapi biasenye saya pendiam ;)
        9. Saya paling pendek antara adik beradik. *ok adik paling kecik pendek lagi tapi dia ada peluang untuk tinggi lagi :/*tapi antara kawan-kawan saya masih ada peluang menang! jyeeaahhxD
        10. I am me. and i dont need to be anyone else. *ceh, dah tak tau nak letak ape la tu;P
        rasanya tu je kot,..want to know more? get to know me better. wahahaa. ada soalan tanya, jangan simpan-simpan. i dont bite people. ceh ;P  and lagi satu extra. i hate packing. nak packin gi tampin rumah nenek sedare then esok jalan-jalan ke Melaka sempena Hari Pekerja! kahkahkah. aku penganggur tapi nak sambut gak! okbai! xP

        Friday, April 29, 2011

        ingat sepuluh perkara. sebelum sepuluh perkara.

        tajuk entry murtad. bahaha. so sekarang aku duduk dirumah,. dan masih mengikut zon waktu di UK. harap maaf. i'm jet lagged. ;P masih mencari pekerjaan menggunakan teknologi yang ada. masih belom ada rezeki mungkin. :) actually keinginan menulis blog itu membuak-buak. yelah, entry perpisahan sempena tamat belajar,..blablablaa.. mesti ramai tunggu. weehuu;P *perasan* maka untuk tidak membiarkan blog ini sepi, aku nak join game? musim? trend? arrgghh,.. menulis entry tentang 10 perkara. =D *first time nak join gak nih ;P 

        Day 1 ; 10 things about you. *ala-ala biodata kot ;P*
        Day 2 ; 10 things you love.
        Day 3 ; 10 things you hate.
        Day 4 ; 10 things you want to say to one person.
        Day 5 ; 10 wishes.
        Day 6 ; 10 items you can't live without.
        Day 7 ; 10 important people.
        Day 8 ; 10 of your favourite songs.
        Day 9 ; 10 ways to win your heart. *ehem, macam nak letak atas-atas sikit je yang ni! hahaa*
        Day 10 ; 10 final words.

        yeah,.itu je kot rules nye. sbelum ni ade yang 30 days nye games kot. banyak sangat entrynye. malas nak ikot. busy,.sekarang banyaakkk masa free.. tehehehee. boleh la awak kenal kita lebih rapat lagi. ihiks*bace dengan nada gedik*. lagi satu, aku ada habit suka baca blog sendiri, ye,.. BACA BLOG SENDIRI. pathetic gilaa. hahahaa. ok seeyaa.

        p/s: semoga dengan ini rajin sikit update ;P


        Thursday, April 28, 2011

        solander-prayer to god.



        To the one true God above:
        Here is my prayer -
        Not the first you've heard, but the first I wrote.
        (Not the first, but the others were a long time ago).
        There are two people here, and I want you to kill them.

        Her - she can go quietly, by disease or a blow
        To the base of her neck,
        Where her necklaces close,
        Where her garments come together,
        Where I used to lay my face.
        That's where you oughta kill her,
        In that particular place.
        Him - just fucking kill him, I don't care if it hurts.
        Yes I do, I want it to,
        fucking kill him but first
        make him cry like a woman,
        (no particular woman),
        let him hold out hope that someone or other might come
        then fucking kill him
        Fucking kill him.
        Kill him already, kill him.
        Fucking kill him, fucking kill him,
        Kill him already, kill him.
        Fucking kill him, fucking kill him,
        Kill him already, kill him.
        Just fucking kill him! Fucking kill him,
        Fucking kill him already, kill him.
        Ah Fucking kill him, fucking kill him,
        Kill him already, kill him.
        Kill him already, kill him already
        Kill him, fucking kill him.
        Just fucking kill him, fuckin kill him,
        Kill him already, kill him.
        Fuckin kill him, kill him,
        Fucking kill him already, kill him.

        Kill him, fucking kill him,
        Kill him, just fucking kill him.
        Kill them already, kill them already,
        Kill him.
        Amen.

        * kejam gila lagu ni. haha xD

        Tuesday, April 26, 2011

        the half blood.


        kau bukan cinderella dan dua kakak tiri yang jahat, bukan.
        kau bukan musuh atau punca sakit yang paling dalam, bukan.
        bukan salah kau lahir dan semua ini terjadi.
        kita-sama-sama harus menelan takdir,
        biar pahit dan tidak adil macam mana pon, kita telan.
        kalau diikutkan marah, aku orang paling marah.
        tapi kita boleh ubah semua ini kan?
        kita boleh bina masa depan yang kaya dengan senyuman kan?
        cuma satu pinta hati
        hormatilah  ratu hatiku seperti mana ku hormati ratu mu.
        jangan kau segan dan malu dengan semua ini.
        we already accept you from the start, don't just look at us from far away, 
        come closer, we share the love <3

        Thursday, April 21, 2011

        Tips menghilangkan dagu berlapis.


        yeah, topic kita harini adalah mengenai cara menghilangkan dagu berlapis(double chin). Sempena cuti-cuti ni tak tahu nak buat apa, mari kita cuba petua-petua yang pakcik google beri.eheh.berdasarkan rajah diatas, *pemilik gambar ingin identiti dirahsiakan;P* mari kita cuba beberapa tips ini.

        Tips/ petua hilangkan dagu lapes :

        1. Jangan membongkok atau tunduk ketika duduk, berdiri atau berjalan. Pastikan belakang tegak mendagu sentiasa.
        2. Jaga pemakanan supaya tidak berlebihan. Orang gemuk lebih mudah mendapat dagu berlapis tapi orang kurus pon boleh dapat okay.
        3. Urut dagu menggunakan pergerakan dari bawah ke atas. Urutan boleh membantu mengetatkan otot dan merangsang peredaran darah.
        4. Lakukan senaman dagu dan leher bila-bila ada waktu yangg terluang. Waktu yang terbaik ialah pagi sebaik bangun dari tidur, malam ketika menonton tv , atau ketika di pejabat.
        5. Pastikan anda menyertakan bahagian dagu dan leher setiap kali membersih, menyegar dan melembap.
        6. Jangan sapukan bedak alas di bahagian leher dengan menggunakan teknik dari atas ke bawah. Gunakan pergerakan dari bawah ke atas.(kalau make up la kan )


        7. Dagu adalah antara bahagian muka yang paling berminyak dan banyak terdapat pundi minyak di situ. Masalah minyak terkumpul di bahagian dagu adalah perkara biasa. Pastikan ia dibersihkan dan dijaga dengan betul.


        8.lepas makan jangan terus tido. salah satu sebab dagu berlapis gak. atau cuba tidur dengan tidak menggunakan bantal. heh.


        Senaman dagu ;
        1. Berdiri tegak dan lihat ke hadapan. Menggunakan belakang telapak tangan, lakukan pergerakan menyepak bergilir-gilir dengan tangan kiri dan kanan. Lakukan sebanyak 40 kali.(err,. macam menyiksa diri lak yang ni)
        2. Berdiri tegak dan lihat ke hadapan. Jelirkan lidah sepanjang yg boleh. Ulangi sebanyak 10 kali. Pasti anda akan alami kesannya kerana otot di bahagian leher akan berasa tegang dan ketat.
        3. Menggunakan otot muka dan leher, cuba angkat bahagian bawah bibir melewati bibir atas sejauh yang  boleh. Ulangi sebanyak 10 kali.
        4. Buat senaman muka – a e i o u setiap pagi/ptg/mlm 40 kali semasa mengadap cermin  untuk mencantikkan bentuk muka
        5. Tepuk dagu menggunakan belakang tangan – setiap pagi/ptg/malam 40 kali semasa mengadap cermin, untuk mengurangkan dagu berlapis(kenapa mesti 40 kali eh? adehh)
        6. Berteleku di bibir katil, topangkan telapak tangan untuk menampung dagu, setiap kali bangun pagi selama 10 minit, siku di atas lutut – untuk mengurangkan dagu berlapis.
        7. Berteleku di bibir katil, tundukkan kepala dan tampung muka dengan telapak tangan (penuhkan muka dengan telapak tangan), siku di atas lutut, 10 minit untuk mengurangkan muka sembab dan menaikkan tulang pipi.
        atau tengok gambar bawah ni;

        banyak lagi tips and video korang boleh search,. ni antara yang aq dapat,.tak payah nak guna jusmate ke apa kalau ada cara mudah ye dak? semoga kita berjaya menghilangkan dagu lapis dengan jayanya..jyeeaahh!! eh, kitaa? ;PP

        tangga kehidupan.

        what about you have all the time but no money and energy?
        which stage are you? heh.

        ya,. you can't have everything all at once.

        LinkWithin

        Related Posts with Thumbnails