Saturday, May 21, 2011

dunia facebook

sekarang ni dunia facebook sama gak effect dia macam real life. sebab sekarang semua orang ada facebook,.. satu-satunya social network yang berjaya pujuk mak abah, pakcik,makcik semua join,..baby baru lahir pon ada kot ==" lagi-lagi dengan adanya application facebook for phone. memang kemana-mana pon dok refresh-refresh home tak tahu apa yang nak di tengok. ce tengok video 25 things i hate about facebook nih ;



despite semua perkara yang dibenci tu, actually kat situlala life sekarang ni.. memang tak semua orang bergantung pada facebook, tapi kebanyakannya laa. agak-agak gaduh hide wall, deactivated, tak pun unfriend or block terus. banyak dah kes tengok wallpost or status je ley putus kawan, gaduh, couple breaking up, haih macam-macam. salah satu tujuan facebook memang untuk stalk pon. stalk in other meaning pon mengambil tahu perkembangan orang sekeliling disamping meneruskan silaturahim tanpa menghabiskan kredit. agak-agak tak suka di stalk tak payah la buat akaun facebook tu. tak gittew? and sebanyak mana orang cakap "alaa, facebook je kot" tapi ramai yang menganggap itu sebagai perkara yang serius. sampai ada wat lagu wey, macam ni:



see, siapa tak pernah buat tu memang tabik spring la kan! anda bukan pengguna facebook yang tegar dan hidup anda tak membosankan wey. tahniah! kagum gila. sebenarnya semakin aku rasa hidup ini semakin matang, rupa-rupanya benda-benda macamni pon mempengaruhi tindakan-tindakan yang matang tu. paham tak? tak paham takpe, bhahahaha. okbai ;P 

8 comments:

nizamsani said...

faham sikit kot.hehe.

Aisyah Siti. said...

ce pahamkan lagi. hahaha;P

Zulfahmi Abidin said...

aku dah pikirkan pasal nie lame dah. sbb tuhlah aku cube cari alternatif lain.^_^ mungkin cara ko pikir same dgn cara aku fikir sejak sekian lame.^_^

Aisyah Siti. said...

main point aq skng psl fb la sbb tu yg majoriti skng ad kn. n yeaa skng byk lg social network laen, but ssh juga nk matang dlm pkare ni yea. hiks :P

Nazrin Saad said...

ini baru benda kecik. kat palestin diorang pakai facebook nak organise untuk nak buat rusuhan dekat sempadan israel.

di us, pakai fb untuk organise flashmob untuk anti sorang polis yang sexist ni. dah berapa ribu orang dah terlibat.

in a way dalam dekad ni fb betul-betul merubah hidup kita.

p/s : aku lebih rela jadi fb addicter dari belieber. hehehe

Aisyah Siti. said...

kan! byk betol fb affect our life. fb tu pon mcm life sbenanye. byk lg contoh2 klo nk cte psl fb nih. huhuh.

Anonymous said...

tp kne pikir jgk knape wujudnye deactivated,hide wall,unfriend @ block?

Aisyah Siti. said...

x ckp salah pon, cume nk samakan dgn real life.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails