Tuesday, September 7, 2010

internship oh internship.

weyy lagi 3 hari nak raya!! cepat dow! cepatnyee~ x rasa pon pose..tibe-tibe nak raya dah kaann?!! heh.
okay sekarang aku dah gelabah pasal internship. time nih la baru nak tercari-cari gambar. nak copy-copy resume. nak berjobstreet bagai. kat UKM tak terpikir lak nak wat sume tuh kan..dah bulan 9 baru nak terhegeh-hegeh. kawan siap dah dapat call kena reject bagai. ada yang dah kompem tempat. kau baru nak apply. wuuu~so malam nih tido lambat. mari wat resume.hehe.

  • okay,..mula-mula google la contoh internship resume. takpon pinjam tengok kawan punya yang dah siap. kan senang.ngee:D
  • oleh kerana takde gambar..nak gi amek gambo baru kena RM15 t. ingat nak letak gambo yang inih.

macam comel sangat kang ramai lak approve amek kije.hahaha*matilaa perasan* so amek gamba n edit cikit yang inih:

gila skema dow. pandai tak edit background?hehehe.
  •  since kena wat in english. google translate sangatla membantu.. keluarkan lah segala sijil yang ada ntok isi part extra curicular activities.*macam banyak je* hahaha.
  • dah siap letak reference bagai. g la jobstreet. pastu register. oh jangan lupa convert kepada pdf file.
  • pastu ko try la apply mane-mane ko nak ikot bidang ko. huhu.
ceh bagi tips macam bagus je.ntah dapat ke tidak. wuu~ at least aku dah try la kan? gerak la sikit tanggungjawab aku nak cari tempat ni haa~ahahaa. dok umah ni best laa.. tak terasa pon pose sebab bangun lambat jee.hihi. entry spesial raya later lah. saje je nak update blog nih.:D daa~

4 comments:

Zulfahmi Abidin said...

dear.klu ko nk contoh resume aku ade.klu ko nk list syarikat johor bahru untuk intership aku ade jugak.ape lagi yang aku boleh tolong ko?/ ko cakap jer yunk...give me a call k.im wait fer it.

echa said...

waahh..thats a great offer! aq nak list tempat tuh weyy.. t aq buzz ko..thx dude!;)

Takatoo31 said...

Barai Bai..!! Gambar Bground edited 2 yang aku xleh blah 2...!!!!! WAHAHAHAHAHAHAHAHA....!!!!!

BTW, Good Luck, budak kecik...!!!!!!

Takatoo31 said...

BArai bai..!!! Gambar bground edited 2 yang aku xleh blah 2..!!! Hahahaha...!!!

Ape2 pn, Good Luck..!! Budak Kecik...!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails