Saturday, January 22, 2011

raffles place with lomo :)

hey ho! selamat raya thaipusam;D still raya lagi tak eh?hahaa. so sempena thaipusam, aku  diajak oleh Faiz (partner in crime di jb) untuk beraya ke singapore! oleh kerana batu caves jaoh kan.=_=" kawan( faiz) skarang ni geng lomo. so, dia plan nak photoshoot ke Raffles Place. dekat Sngapore river. aku yang tak berapa nak lomo pon saje nak join. sebab nama je kampung kat sane, tak pernah masuk sorang-sorang dan melancong ke sana tanpa bimbingan ibu bapa. so, sempena My Legal Age! apa kata kita ke luar negara ngan kawan-kawan pulak kan ;P tak mau cerita banyak. jom tengok gambo :)
Fish eye, Holga and Diana.
bilelah nak dapat camera lomo gak. cambest weyy. ...xD
fish eye cambest! efect dye cam gamba atas skali tuh. kalo holga kena banyak eksperimen sikit. baru trueexD diana seronok gak..google lah sendiri kalo nak taw ape yang best sangat. hahaxP
haaa..tempat nih awesome okay. baru siap tahun lepas nih. kapal atas bangunan. macam taman tergantung babylon. 
mandi sikit air merlion nihh;P

jalan lagi jalan.
isi filem jap. 

 amek gambo lagii..

okay rehat jap makan eskrem 1sing dolar;P
 
okay penat. lepak depan esplanade.ahaha.

ekceli banyak lagi gambo, tapi haru la nak letak semua kan. haha. oh gambo dalam camera lomo mereka blom dicuci lagi. mesty menarik hasil dia kan. haihh. jeles-jeles. papepon, ni adalah trip paling jimat pernah aku pergi.ahahaa. sebab kuo duit ntok tiket MRT dan makan eskem singgit je kt sne.wkwkwkwk. harus pergi lagi next time. oh kalo nak kesana naek bus dari jb central, msuk s'pore checkpoint, lepas tu turun kat kranji mrt station, nek MRT sampai Raffles Place. senangkan :) thanx for da trip !


1 comment:

Mitsuo said...

ala lomo cam murah je, ada yg tak sampai rm100 pun. ada 1 kedai lomo kat jln sungai seget (blakang bazar karat). situ port lomo kat jb

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails