Thursday, March 11, 2010

ini soal hati.

(maaf entri sedikit jiwa-jiwa sebab dah lama pendam.kalo rasa mual-mual elok jangan baca. go stalk someone else.thank you. segala persamaan cerita atau contoh adalah berdasarkan realiti hidup. tak ditujukan pada sesiapa melainkan diri sendiri.sekian.)

setelah 7 bulan,. ko datang..yee.. datang nak jilat balik ludah ko. mungkin agak jijik. tapi ko kate " dah sayang. tak boleh nak cari laen. tak boleh nak sayang orang laen macam sayang ko. feel takde."
kalau ko nak tau. aq mungkin cakap benda yang sama. mungkin. tapi, macam ada sesuatu yang halang aq dari berkata ya. aq tak tahu sebab orang lain atau diri aq yang dah x boleh nak terima semua ni lagi.

jujur aq cakap,. aq takot. aq takot nak disakiti dan menyakiti orang lagi even tho apa yang aq buat sebenarnya dah menyakiti ramai orang. aq takot nak ulang kesilapan lama aq.banyak soalan pop-out from my mind bila nampak ko. knape ko buat semua ni? kenapa aq perlu lalu semua nih? kenapa aq? mana ko bila everythings falling apart? kalau awal-awal dulu ko tak larikan diri mungkin aq boleh consider. yelaa..dulu aq masih rindu n sayang ko. bila masa berlalu..macam-macam aq dah lalui sorang. buat aq bertambah kuat nak teruskan kehidupan nih. aq dah lali.no more tears for you.walaupon kadang-kadang rase rindu dan kosong tu datang,.

yes,..maybe i'm living in denial..i'm living by my own rules. tapi aq tak boleh elak. aq mengaku aq cerewet. aq tak tahu nak ubah macam mana. aq jadi lebih berhati-hati. i'm fragile. aq boleh je couple ngan complete strangers or anyone yang sudi. tapi aq tak boleh. aq mcm dah serik. dah tak larat nak lalui semua tu. or maybe aq tak jumpa lagi orang yang boleh yakinkan aq. yang btol-btol dapat halang aq buat another stupid mistake.or orang tu ada depan mata tapi aq x nampak?

memang if u in relationship, ko kena belajar terima kekurangan orang tuh. kena ready mentally n physically. jangan setakat ada.sorry aq bukan macam tu. lepas break terus couple laen. mungkin boleh je kalau aq nak.tapi aq belajar dari pengalaman, dari orang sekeliling aq.aq taknak tersilap buat keputusan lagi. enuff is enuf..soal bagi harapan or mengharap,. apa yang boleh aq cakap aq memang tak pernah janji apa-apa kat orang. kalau ko nak tunggu sampai aq ubah fikiran or totally ready tunggu lah.aq tak larang tapi aq tak janji apa-apa. kalau ko nak move on pon bagusla.i'm happy for you.

hmmm. aq yakin satu hari i'll find someone good for me. satu masa nanti hati aq akan terbuka lagi untuk terima orang dalam hidup aq seadanya. sekarang biarkan aq betolkan diri aq dulu. biarkan masa mematangkan aq. let things goes with the flow. cume yg aq mintak pada kawan-kawan aq is smile for me, stay with me and help me tru the emptyness;)

12 comments:

sherah said...

ok konpem mereka mereka akan sentap weh!haha....
suka oh entry kau ni.
macam shit je.tapi betul lah.
ikhlas dari hati tu.jujur terus kat dia.kalau nak tunggu tunggu la.ko tak janji kan.

hadoii..apelah nasib...tak jumpa jodoh lagi ni kan cah...:P

Privacy_Resident said...

haiyo. single is better la echa! lek lek je! :)

HDS voice said...

u'll get someone betta..
dun worry lah~~

echa said...

shera: ini ikhlas dr hati ohh..nk sentap..sentap lahh..dah penat simpan. mmg ni jela alasan aq.huu.

topeq: iye la topeq. aq lek ah ni;)

hds voice: i hope so;))

Anonymous said...

i will smile for you, stay with you and help you tru the emptyness. ^^

echa said...

anonymous: thx..thx god for u;))

maya.sumaiyah said...

huhu..aku stuju ape y ko ckp tu..
takot nak couple lagi bile da single..hati payah nak pulih...
chewah...huhu

echa said...

hahaha..maya..standard la tu..lom jmpa yg sesuai kott.huhu.

reb@rn said...

hMmm... bagUs. IkuT fLow je.

echa said...

hmm..tula yg termampu..huuu..

einaz ;D said...

nice blog..;)

White Fluffy Clouds said...

=))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails