Thursday, February 12, 2009

ape echa buat tue??

ape echa buat tue??
waktu minggu mmp( minggu mesra pelajar) sem 1 dulu..dok p menari atas stage..adeh..sakit-sakit..tapi xpela.. itu aq wat coz senior mintak tolong plus bosan punye pasal...itu pon last minit.. lagipon time tuh.. tak ramai kenal lagi.. so xdela malu sangat..hee. skarang nih.. nak wat lagi? harapan. sorrylaa.. i dont think i can dance. haha!

2 hari lepas.. aq tejebak dalam menjadi bidan terjun lagi.. kali nih teater lak.. echa berlakon? hahahahaha*ketawe setan*..adeh..ape echa wat nih???..

ok cite nye camni.. aq involve dalam KTR(kelab teater rimba). kelab teater under pusat kebudayaan ukm..camtu laa.. bukan under pusat di perut anda tu ok. cmne ley terjebak? haa..sume ni akibat pelawaan sahabat aq yg tetibe minat nak berteater nih. entah sejak bile aq pon x taw. katenye..teater x semestinye berlakon jee.. ok fine. aq juga disogok2 oleh ad la senior 2 ntok join gak. maka aq ikot la p camping bersama dak2 koke teater.. disana! di sana lah aq paham knape minat terhadap teater kawan aq ni menbuak-buak. haha.*teeett* enuff bout that..agak keciwa disitu tapi ade good side gak. aq dpt knal kawan-kawan baru..aq kenal hazel.. hp aq masuk air(yg menyebabkan aq teruskan relationship ngn pjol) n macam-macam gak laa..

sem nih.. aq byk gak spend time dgn hazel(merangkap kakak pjol,kebetulan) berbanding sem lepas..so.. nak dijadikan cerite..ktr terlibat untuk sketsa ntok dinner festival kejuruteraan..aq poin join laa..jd ajk prop.. at least i learn something drpd pegi tayang muke jek..d hari malam dinner akn berlangsung..tibe-tibe aq djadikan pelakon tmbahan..eh hello.. aq tak geti belakon la weyh.. aq kan sgt pemalu..xpon aq akan gelak jee..aq tibe-tibe berada d alam yang laen sehingga aq x mampu untuk tersenyum..huu..

aq dberi watak sbg "akak cleaner yg chantek" ok kawan-kawan..name pon akak cleaner yg chantek..c dollah n faten yg x puas hati dgn kechantekanku cube memburukkan mukaku dgn menambah tahi lalat yg menyerupai tanda lahir d pipi.. dah name chantek tu ttp chantek la weyh;P aq terima watak tu walaupun skrip hanye serangkap due...n muncul pada awal n akhir scene jee..namun aq ttp bangga.. kerana ini adalah pertama kali aq berlakon d khalayak ramai selain daripada depan kelas dahulu..hehe.

kesimpulannya..
apakah yang cuba echa lakukan ini?
mencuba sesuatu yg baru?
adakah menari dan berlakon adalah bakat terpendam echa?

atau echa sdg mengalami konflik untuk mencari siapa diri echa yang sebenar?
mungkin juga echa menjadi mangsa keadaan semata-mata..
renung-renungkan..

5 comments:

~aMeR asTRaLuSia~ said...

kesimpulannye ecah hanyelah seorang tukang cuci yang sering berade di bangku simpanan..sekian..

echa said...

kenape mesti tukang cuci??
ciss!

NaZZy Hall said...

note:
nama anda adalah 'joyah si tukang cuci'...
plus, ak dgn fatin tlh brusaha mencantikkan ko...
2 je r rupe ko yg plg cntek...

echa said...

ciss lg skaly..
aq taw korg x puas hati.. aq still chantek walaupon makeup x ckop..kn?kn?kn?
huh.

Sweet Thinker said...

harus ada gmbr bagi membuktikan CHANTEKKKK.

yg benar
erlangga!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails