Thursday, June 25, 2009

Sunday, June 21, 2009

Dilema

seriously sekarang aku tersepit.
antara rakan dan rakan.
antara tanggungjawab dan tanggungjawab.
ibarat diluah mati bapak, ditelan mati anak.

sumpah aku tak tahu nak percaya siapa.
sumpah bermuka-muka. lidah bercabang tiga.
bukan nak salahkan sesiapa.
tapi diri sendiri yang merasa.

mungkin terlalu banyak fikir.
atau terlalu banyak terasa.
benda ni mudah je,
aku je yang dalam dilema.

maafla..aku tak pandai berkata-kata.
makin aku kata, makin buruk jadinya.
diam pon aku tak biasa.
makin diam makin merana.

sungguh aku dalam konflikasi jiwa.
sungguh aku perlu lari dari semua.
sungguh aku perlu lebih tenang.
tapi macam dah terlambat je.?!

banyak..sungguh banyak aku belajar.
dalam waktu yang singkat nih.
banyak yang terpaksa aku lalui sendiri.
tapi btol juga, kat kubor nanti aku x share ngan sesiapa.

aaarrrggghhh!!!!
bila-bila masa kepala aku boleh meletop.
kalau boleh aku nak helium tembak aku jela.
banyak sangat masalah datang dan pergi.
lagi berat aku rasa bila yang aku sayang 300km jaohnya.

dilema. dilema. dilema.
sekarang aku buat apa yang aku mampu je.
yang mana aku rasa betul dan selesaikan masalah.
aku tak terdaya nak jalani sorang diri.

bertindak atau tidak? itu soalnya..

Saturday, June 20, 2009

its all about final destination.

(gambar ini adalah hiasan semata-mata;)thx u guys)

first story:


akhirnya, short sem sudah hampir ke penghujungnya. 7 minggu yang penuh onak, duri, ombak ribut dan petir namun terpaksa dilalui. tersungkur juga namun itulah yang dinamakan perjalanan hidup. moral of da stories ambil yg jernih buang yg keruh. mulakan langkah baru dengan senyuman.(bak kt dollah"bgn dan tersenyum?!").next week exam..br ku sedar short sem pon susah woo..masih tersentap dgn result sem lepas..namun akan cuba buat yang terbaek untuk kali ini . minggu depan exam perniagaan perspektif islam 23hb n ekonomi malaysia 25hb. pulang ke jb? x taw lagi..waa..


second story:

ini cerita final FTS. hari, tarikh dan waktu seperti yg tertera di bawah. so kpd penggemar n x brape nk gemar teater sila la tgk KTR di pentas FTS.sama-sama bg sokongan. 23 hb adalah bersamaan dgn hari examku so pray for our succsess;)

Sunday, June 14, 2009

dear blog.

dear blog..
i'm so depressed.
i felt like quitting n giving up.
i felt so lost these few days.
it such a roller-coaster moment for me.
i'm so in no-one-could-help-me situation.
could u give me a new hopes n strength.?
could we pretends like nothings happen?

yes. let it be.
u still can improve.
i know it hurt u so badly.
don't put on such high hopes next time.
but remember,
at least u know everybody have problem about it.
no ones perfect.
when it came to heart.. it will always be sensitive.
it always be something wrong somewhere.


thx for those who help me these few days.
thx for lending your ears n giving ur point of view
u guys help me to think outside the box.
ur secret will be save with me. trust me;)
n i hope ur's will be solved like u want it too.

Wednesday, June 10, 2009

RESULT!!!


result=keputusan=hasil=yang semaksud dgnnye lah.

FTS-dpt masuk final.congrats to all..dgr cm rmai nk tarik diri je?! relax ah..br nk mulakan langkah kot.marilah sama-sama menuju kejayaan. kalo x berjaya pon apa boleh buat? cuba lagi laen kali. aq pon bukan hebat sgt..nama pon br nak mulakan langkah..kalo tiada anda yg lebeh senior mcm mne nk turunkn ilmu kt kami nih.huu..begitu juga dengan exam.

EXAM??!!= resultku teruk! hancus! luluh! rapuh! bagi aq lah. aq xde tempat untuk merengek nih..blog...huwaaa...ape sudah jadi nii???!!! sedey nyeee:(( tapi bak kate aq jugak..bende dah jadi...nk wat cmne kn? sem ni...cube lagi... try naikkan pngk tuh.. boleh lg kot.. jgn mengalah dulu...walaupun keadaan ku agak x stabil lately.

so..plzzz..bangunn!!! berhenti menangis!!! teruskan perjuangan!!! dengar lagu hardcore.punk rock. whatsoever.. beranikan diri...haha. kepada yg br dpt result gud luck ah. ucaplah alhamdulillah. ;)

Sunday, June 7, 2009

suprriisseee!!! happy bday to u!


event: sister's 22nd suprise bday party
location: mcd-kbox-bowling-kbox(angsana,jb)
more pic at: masitah's myspace













hepy bday to u sis!!;)) suprise2!! sori wat ko mara.semua ni paan mastermind. dye yg contact aq n gtaw psl plan nih. aq just meramaikan majlis n menjalankan misi je.hehe. mesti ko terharukan. even korg member skola rendah tp still contact n siap celeb bday lg.
papepon. smuga ko murah rezeki n dtemukan jodoh g seswai.hehe. luvv yaaa always!! u'r da best i ever had;))

Wednesday, June 3, 2009

aku hanya bermonolog.(part 1)

currently mood : swing.

aku tak tahu nak describe cmne perasaan aku. yang pasti aku tahu aku tak happy.aku rasa gelak tawaku x macam dulu. x seceria dan seikhlas dulu.aku juga x se'talkative" dulu. x taw nak cakap ape. kerna aku rasa x berhak untuk bersuara.maka aku diam. baru sekarang aku paham kenapa ada rakan2ku yg diam walaupun itu x selesaikan masalah.kerana bersuara juga tidak mungkin akan selesaikan masalah.so silent is a bliss.ignorance is the key. walaupun ia menyakitkan. tp hakikat ini harus diterima. dengar dan lihat. itu terbaek.

lari dari masalah? mungkin.tapi itulah yang perlu kulakukan. kerana aku tak perlu menunggu . walaupun dimensi baru itu tidak la seindah mane. namun aku terlepas dari satu dimensi yang memeritkan. sekurang-kurangnya aku dapat alihkan perhatian aku. dpat keluarkan aku dari ruangan itu. dan berhenti mengharap. kerna itu bukan aku.

selfish? mungkin. karma? mungkin. jealous? mungkin.bukan salah aku!? juga mungkin. yang pasti.. aku tak perlu tunduk dan terus menunggu. move on with ur life.? yeah. itu yang sering diperkatakan. maka aku teruskan hidup. biarpun sendiri. dan aku tak perlu takut. kerana ini adalah liku-liku kehidupan. suka atau duka. ia pasti silih berganti.

aku lupa. aku masih ada Dia. yang takkan pernah lupakan aku susah atau senang. aku je yang selalu lupakan dia. pergi mencari hiburan duniawi. manakala dia hanya melihat aku dengan senyuman. alangkah bahagianya jika aku juga sentiasa ingat padanya. masalah yang sama sering berulang padaku dari kecil lagi mungkin satu peringatan. aku harus belajar dari kesilapan. dan jangan pernah berputus asa. biarkan mereka yang telah berlalu pergi. tapi tetaplah menanti walaupun ianya tak pasti...

p/s: kpd mr *. apa yg kite rase same. thx. mybe 1 hari nanti mereka pula yg merasa. what goes around comes around.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails