Sunday, June 21, 2009

Dilema

seriously sekarang aku tersepit.
antara rakan dan rakan.
antara tanggungjawab dan tanggungjawab.
ibarat diluah mati bapak, ditelan mati anak.

sumpah aku tak tahu nak percaya siapa.
sumpah bermuka-muka. lidah bercabang tiga.
bukan nak salahkan sesiapa.
tapi diri sendiri yang merasa.

mungkin terlalu banyak fikir.
atau terlalu banyak terasa.
benda ni mudah je,
aku je yang dalam dilema.

maafla..aku tak pandai berkata-kata.
makin aku kata, makin buruk jadinya.
diam pon aku tak biasa.
makin diam makin merana.

sungguh aku dalam konflikasi jiwa.
sungguh aku perlu lari dari semua.
sungguh aku perlu lebih tenang.
tapi macam dah terlambat je.?!

banyak..sungguh banyak aku belajar.
dalam waktu yang singkat nih.
banyak yang terpaksa aku lalui sendiri.
tapi btol juga, kat kubor nanti aku x share ngan sesiapa.

aaarrrggghhh!!!!
bila-bila masa kepala aku boleh meletop.
kalau boleh aku nak helium tembak aku jela.
banyak sangat masalah datang dan pergi.
lagi berat aku rasa bila yang aku sayang 300km jaohnya.

dilema. dilema. dilema.
sekarang aku buat apa yang aku mampu je.
yang mana aku rasa betul dan selesaikan masalah.
aku tak terdaya nak jalani sorang diri.

bertindak atau tidak? itu soalnya..

12 comments:

clouds said...

just have a little faith, that's d only way can save u.

new_rule fauziah said...

cian dye ad prob ek???? hurm... stp owg tat duie i smestinye ad mslh yg tersndr... even kids hav their own prob... try 2 solve de prob.. kalo x ley gk, wt sumthng yg ley lpekn prob 2 wt smentre wktu keyh???? (www.qweenzgee.blogspot.com)

awan dania said...

bg aku..friend is everything. if ko x puas hati,just talk slowly. klu ko pendam,hati ko lg saket.

echa said...

to cloud: dat is sumting i tried to rely on now and onwards.

to nurul fauziah: oh gosh, i didnt know my lil sis ni da pndai men blog..huhu..mne jmpe blog akk?
p/s: she's my sister ok. we hv da same father;)

to dania : thx, aq try. but sometimes reality is hurt.

new_rule fauziah said...

alor... c abg ewan yg gtaw... sbb 2 nurul taw blog kat ct!! =) hehe... + lor nurul keyh?? bwu jek wt blog niyh r.. ahakz!=p

f.a.t.i.n.f.a.s.i.h.a.h said...

babe, kot ye pon syg aku xde la jarak 300km...
dkat je kat kl je ni ha....

aku pernah lalui masalah ko ni..
tabahkan je ati...
biar org tgk kite hepi kat luar sana..
kalo ko tunjuk ko ade masalah...
masalah ko sendiri akan ketwawakan ko...
hohoho

NaZZy Hall said...

mgkn ak taw apa mslh ko...
tp xmgkn ak leh tipu ko dgn ckp ak phm apa yg ko ase skrg nie...

tp ak pn pnah ase...
myb ase die xsame...
tp aku taw ase die xbest..
sgt xbest kn?

ini jer yg ak mmpu ckp..
kalo ko xbleh nk memilih..
ko pilih r diri ko sdri..
jd dri sdri...

dan senyum n ktwa leh x?
dh lama aku xnmpk 2, joyah....

echa said...

to nurul: okeh..abgku sgt keypoh..akk da add;)

to fatin: owh klo kl aq ltk 20km kot..gaa..btol gak an..klo aq tnjuk aq lemah lg la org pijak..haa..i'm strong bebeh;D

to dollah: senyum n ktawa mcm dlu tu sgt susah skng, aq sdiri x taw identiti sebenar aq cmne. aq kne cr dr aq blk kot. aq tlalu hold back lor. ngee. thx dollah;))

jigsaw said...

kaw kmarah aku ke echa?
...
kau marah aku
...

scr jujur,aku xreti cmne nk cri senyum gelak tawa kembali.bg aku,kalo ade kgkwn yg bg aku gelak blk,aku akan baek gelak ngan die...kgkwn yg buat aku down,xperlu lah dikejar sgt...nnti lelame da ilang rase down,okeh r tu..

mak down sundell~~

echa said...

helium balik!!...aku kt balik!!!
gaaa...mybe dunia aku dulu n skrg lain..i want acceptance..i want understanding..aku nak ap yg aq rse aq ptt dpt tp x..xde yg msm muke..but dat is so imposibble..tol gak ckp ko..skrg aq kne trime sume tuh..

p/s: aq nk tgk transfomer..jgn tglkn aq..huu;(

NaZZy Hall said...

(smbil mkn karipap, aku kembali menulis)

ak ase apa yg ko ase lgsg xslh...
sbb itu mnjukkan yg ko still appreciate org, wlau apa jua situasi..

tp nk wat cmne kn...
dh dnia ni xperfect...
kita pn xperfect...
yg pntg, ko appreciate...
buka mata dan tgk skeliling..

dan still dh 4 ari d cni, aku still mncari glak tawa dan snyum ko yg dlu...
itu ko utang ak joyah...

(karipap dah habis)

echa said...

hahahahahahahahaha...(smbl mkn biskot)
yeke dollah..??
myb d mlm final ini ko lihat itu sume..
mgkn juge tidak;)

tp xpe..aq promise sem dpn aq kmbali kpd echa yg lebih baek dr ketika ini.
echa yg ceria spt dulu..mgkn ketawa lebih galak dr parrot..;)ahakz..(biskot msh blom abes)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails