Friday, October 16, 2009

memasak tanda kematangan.

oh.sejak kebelakangan ini. hobi memasak semakin menjadi-jadi. walaupun agak lewat jika dibandingkan dengan gadis-gadis lain. adakah ini tanda kematangan setelah mencapai umur 20an? haha. bermula dengan party di bilikku dan norie waktu shortsem oleh norie kemudian dengan tomyam kasih sayang sempena birthday aq. langkah diteruskan lagi dengan menu seterusnya.

#menu pertama: puding cocktail.
chef:mirasue,norie pemerhati: echa,cik E





menu ini tercetus bila puasa 6 dan nafsu makan tu membuak-buak. maka, petang before berbuka mulalah beraksi. oleh kerana ini percubaan pertama masing-masing, maka khidmat google digunakan sebaek mungkin;) tadaa~hahaha.

#menu kedua: tomyam ayam;)
chef: aliaa,cik E(potong jah) pemerhati: echa(tetap)





okey menu ni adalah dibuat oleh pro kt cik aliaa. atas niatnya untuk memasak tomyam untuk yang tersayang. maka kami ambil kesempatan ini untuk menumpang sekaki atas kebahagiaan itu.hehehe.sedap ohh..terbaeklah pedasnya.

nota kaki:

  • oh, echa hanya jadi perhati tetap sebab...sebab echa sudah hebat dalam hal memasak.hahaha. xdela..sebab kalo x sedap x kena marah..hihiihi..belajar dari pemerhatian lol.
  • memasak ni seronok juga rupanya ye. nyesal x tolong akak masak di dapur.huhuhuh.
  • lawak bila tengok si beginner memasak..tapi seronok bila menjadi.haha.
okeyh..dah nampak blom ciri-ciri kematangan dgn suka memasak ni?hehehe. cuti ni aq belajar sama yang pakar yah! muahx;)

5 comments:

Maya Ayam said...

belajar masak bermula dengan maggi.kalau ko masak meggi tak sedap, sumpah masakan lain ko pun xsedap!

widda_me said...

hahaha...bgus..tahun dpan leh kawin...

nosebleeding said...

sila tukar tajuk:
memerhati tanda kematangan.

harharhar

Privacy_Resident said...

ye nak belajar dgn aku ke? *tetiba mengaku pakar

echa said...

mama ayam: oh.meggi aq sentiasa menjadi..mesty yg laen turut sedap..hihihi..

widda:yeeaahh..kawenn...xde calon lorh..hahahaha.

nosebleeding: penah makan kasot saiz 5?/hahahaha.

privacy recident: ceit..ko pndai msk ap dowh? meggi aq pon taw..huh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails